thenewfathers4justicenederland

ouderverstoting

Onder het zwijgen is de schreeuw om hulp groot

Onder het zwijgen is de schreeuw om hulp groot.

Heel veel mannen zijn slachtoffer van huiselijk geweld maar durven zich daar niet over te uiten.Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat ze de helft van de tijd geeneens serieus genomen worden.Als ze zeggen dat ze bedreigd worden word er gezegd dat ze dat niet zo zwaar moeten nemen en als ze gestalkt worden door hun ex dan moeten ze dat maar voor lief nemen dat hoort erbij.

Wat fysiek geweld betreft is de reactie ook al niet anders dan sla je toch terug jij bent sterker word er dan gezegd. Maar is dat wel waar? Het is bekend dat vrouwen grote kracht kunnen ontwikkelen en dat hun pijngrens vele malen hoger is als die van mannen om maar te zwijgen over hun emotionele kracht en overwicht.Wat moet je doen als je met bierflessen of pannen geslagen word? Zijn mannen soms immuun voor messen?

De reactie van de omgeving is veelal die dat een vrouw is slachtoffer een man daar in tegen is er zelf bij omdat ze met zo iemand getrouwd zijn en de hulpverlening weet vaak niet wat te doen. Oh ja er is wel eens een enkeling die zegt dat hulp voor mannen mogelijk is en dat er ook praatgroepen zijn Maar waarom zijn deze dan over het algemeen genomen onbekend en onvindbaar voor mannen.

Daarbij komt nog eens het probleem dat je je kinderen op moet geven want er word dan meteen gedreigd dat je die nooit meer zult zien. En laten we eerlijk wezen je neemt je kinderen niet mee naar het leger des heils of de straat op dus moet je ze maar achterlaten hopend dat het toch weer goed komt. Maar dat is meestal niet het geval aangezien de dames meestal handiger zijn in emotionele spelletjes waarbij ze ook alle steun van de omgeving en instanties krijgen want zij word gezien als het zwakke geslacht.

Luister je dan nog niet dan krijg je allerlei valse beschuldigingen naar je kop gegooid tot valse rechtszaken toe. Vele verliezen daardoor ook nog eens hun werk bovenop dat ze al alles verloren waar ze om gaven, doordat ze overspannen raken en veelal ook op hun werk lastig gevallen worden.

Is het dan zo gek dat een man vaak geeneens meer hulp durft te zoeken na al die gesloten deuren en negatieve reacties of dat ze proberen zelfmoord te plegen zodat deze ellende stopt want als ze ook maar één tik terug geven uit zelfverdediging dan worden ze opgeknoopt en als dader bestempeld terwijl de echte dader in haar vuistje lacht

Zou het niet beter zijn om mannen een gelijke kans te geven die tot nu alleen voor vrouwen weggelegd was om zo erger te voorkomen zowel voor de ouders als de kinderen, want de kinderen zijn uiteindelijk ook slachtoffers die vaak gedwongen worden degene die ze liefhebben te haten waardoor ze veelal last hebben van het PAS syndroom.

Zou het niet beter zijn om deze destructieve gang van zaken te doorbreken en deze mannen een kans te bieden voordat het zulk onomkeerbare schade heeft aangericht? Zou het niet beter zijn als ook een man met zijn kinderen naar een blijf van m’n lijf huis kan om van daar uit naar een oplossing te werken hetzij samen of ieder een kant op. Is een beetje menselijkheid en een beetje begrip tegenwoordig dan zoveel gevraagd? Het lijkt haast wel want vaak betekend juist die erkenning en steun een wereld van verschil voor deze mannelijke slachtoffers die toch veelal het gevoel krijgen totaal alleen te staan en daarom zwijgend verder gaan.

Laat onze kinderen geen wapens vormen, maar een gezamenlijk doel dat zijn we onze kinderen schuldig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: