thenewfathers4justicenederland

ouderverstoting

Gek He “”

Jonge kinderen die het gek vinden, niet begrijpen, dat hun vader* opeens ‘weg’ is,
verdwenen’ is en door hun moeder* niet meer naar hun vader* kunnen/mogen en daarom,
als mede-gevolg, tegelijk vaak ook elk contact met hún oma en opa (vaders* kant)
en rest van hún familie wordt ontnomen en onthouden..
Ze kunnen bijvoorbeeld voelen, weten en denken

 

kaart-ouderverstoting-nl-k001

 

kaart-ouderverstoting-nl-k002

 

kaart-ouderverstoting-nl-k003

 

kaart-ouderverstoting-nl-k004

 

kaart-ouderverstoting-nl-k005

 

kaart-ouderverstoting-nl-k006

 

kaart-ouderverstoting-nl-k007

 

kaart-ouderverstoting-nl-k008

 

kaart-ouderverstoting-nl-k009

 

kaart-ouderverstoting-nl-k010

 

 

(*) De naam en het voornaamste onderwerp van deze site, ‘Ouderverstoting’, is een woord met een voor velen negatief karakter. Helaas zíjn houding en gedrag en de activiteiten – die als oudervervreemdend en ouderverstotend in verschillende gradaties kunnen worden aangemerkt – in de praktijk schadelijk, psychisch (kind én ouder) beschadigend en negatief van karakter.
Op deze site wordt voornamelijk gesproken over de moeder als de primaire, kinder’gijzelende’, ouder(& familie!)vervreemdende- en ouderverstotende ouder en de (welwillende) vader als ouder op wie het (ouder)verstotende gedrag is gericht, aangezien dit volgens onderzoek in Nederland in ruime meerderheid van deze gevallen helaas zo is.
Om de realiteit m.b.t. deze vorm van actieve programmering, kindergijzeling, oudervervreemdend en ouderverstotend gedrag duidelijk(er) en indringender onder de aandacht te brengen is voor deze presentatie, uitgaande van de meerderheid van de gevallen, gekozen. Daar waar het de overige situaties betreft, is veelal de omgekeerde situatie van toepassing en kunt u de woorden ‘moeder’ door ‘vader’ vervangen/lezen en omgekeerd. In beide gevallen wordt het (ouder)vervreemdings- en -verstotingsgedrag als even schadelijk en verwerpelijk gezien.

Ouders die, ondanks dat zij niet (meer) bij elkaar wonen (bijvoorbeeld door scheiding of einde -partner-relatie) er wél actief voor blijven zorgen dat de relatie en familieband van hun kinderen met de andere welwillende ouder en familie zo ongestoord mogelijk doorgang kan blijven vinden, hoe lastig soms ook, gelukkig de meeste, verdienen alle lof. Deze ouders beseffen dat hun partner-relatie gestopt is en ze altijd een ouder-relatie m.b.t. de kinderen zullen houden en dat de kinderen gebaat zijn met wederzijds respect en overleg, informatie-uitwisseling en consultatie m.b.t. belangrijke zaken de kinderen aangaande. Zij spannen zich maximaal in om geen wederzijdse vervreemding tussen de kinderen en de andere ouder én familieleden te veroorzaken, met het veroorzaken van het ouderverstotingssyndroom (PAS) bij de kinderen als mogelijk gevolg.
Moeder-zijn en Vader-zijn, zijn eigenlijk werkwoorden. Het ouder zijn vergt van beide ouders inspanning ten behoeve van de kinderen, ook en vooral ná een samenlevingsvorm als partners. Het éénzijdig als ouder terugtrekken en frustreren hiervan past hier niet bij. Op de welwillende ouders die deze inspanning voor hun kinderen naar beste kunnen ook daadwerkelijk leveren is de meeste informatie op deze site dan ook zeker niet van toepassing.

De site Ouderverstoting.nl streeft naar een brede informatieverschaffing over ouder/familie-vervreemding en de mogelijke ernstige (veelal psychische) gevolgen op de betrokken kinderen en familieleden en het vergroten van het inzicht in de Nederlandse praktijk van het familierecht om hierin de noodzakelijk geachte rigoureuze veranderingen te bewerkstelligen.

Ouderverstoting.nl/ECvdW is, hoewel vaak eens en sympathiserend met veel gedachtengoed en uitgangspunten, niet verbonden aan enige organisatie of groepering die op dit gebied actief zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: